Dorpshuis Biervliet

Laatste Nieuws

Hoop gloort voor dorpshuis Biervliet
BIERVLIET - Voorzichtig gloort er hoop voor het dorpshuis in Biervliet, na een noodkreet van het stichtingsbestuur. Uniek is de situatie in Biervliet overigens niet, meer dorpshuizen in Terneuzen staat bestuurlijk het water aan de lippen.

Harmen van der Werf 10-12-19, 22:38
Laatste update: 23:02...
3
‘De nood is hoog', luidde de kop van de uitnodiging voor een bewonersavond dinsdag in het dorpshuis van Biervliet. Het stichtingsbestuur telt nog maar drie leden. En het ergste, beheerster én penningmeester Conny de Visser heeft aangegeven per 1 september 2020 na zeventien jaar echt te stoppen. Sluiting van het dorpshuis dreigt.

Vooraf had Conny achter de bar al wat lege kopjes voor koffie neergezet. Het waren er te weinig. Zo'n dertig dorpsbewoners kwamen op de avond af. ,,Veel oude bekenden zitten ertussen", keek stichtingsvoorzitter Rudi van de Vijver rond, ,,maar dat geeft helemaal niet. Als er maar mensen bij zijn die de handen uit de mouwen willen steken.”

Opvallend weinig bewoners tot pakweg veertig jaar waren er ook. David Mullaert (36) was één van de weinige ‘jongeren'. Hij kwam vooral luisteren. Hij vindt het belangrijk dat het dorpshuis als ontmoetingsplaats en verenigingsgebouw in Biervliet blijft. ,,Maar ik ben al bestuurslid van de voetbalvereniging. Ook daar is het niet simpel om vrijwilligers te vinden. Dat lukt wel voor incidentele activiteiten, maar een bestuur vraagt eenmaal meer inzet.”

Niet uniek
Het is een probleem wat bij vrijwel alle verenigingen en stichtingen speelt die op vrijwilligers draaien. Man en vrouw werken vaak allebei. Als er ook nog kinderen zijn, blijft er weinig tijd over. Glenn Hoffman, ambtenaar bij de gemeente Terneuzen en aanwezig op de bewonersavond in Biervliet, herkent dat helemaal. ,,Wat hier in Biervliet speelt, is niet uniek. Ik heb onlangs nog gesprekken gevoerd in Zaamslag en Hoek. Ook daar bestaan de besturen van de dorpshuizen uit drie leden die al jaren actief zijn.”

Terneuzen zal zelf geen (betaalde) beheerders voor de dorpshuizen aanstellen, niet alleen vanwege de kosten, maar ook omdat dorpshuizen en wijkcentra gedragen moeten worden door de bevolking. In Biervliet bleek dat draagvlak er in de loop van de avond te zijn. Conny vertelde dat al drie mensen hebben aangegeven ‘iets te willen doen'. Enkele bewoners voegden zich dinsdagavond bij hen. Als de vele gebruikers, waaronder de toneel- en muziekvereniging, ook nog een duit in het zakje doen, komt het wel goed met het dorpshuis in Biervliet. De uitwerking van een nieuwe opzet volgt in januari. De deur gaat zeker nog niet op slot.

Meer weergeven
 
 
 

Aankomende activiteiten

woensdag 22-januari-2020, 13:00 - 17:00
Biljarten
woensdag 22-januari-2020, 19:30 -
oefenavond Kakentoe
donderdag 23-januari-2020, 19:00 -
cursus Dhr. de Kraker
donderdag 23-januari-2020, 19:30 -
VRRZeeuwsVlaanderen
vrijdag 24-januari-2020, 09:30 - 12:00
Aan-z Tai Chi
vrijdag 24-januari-2020, 13:00 - 16:00
Biljarten

Wie is online

We hebben 101 gasten en geen leden online

Bereikbaarheid

De beheerder is te bereiken via GSM:
06-33053510

Het dorpshuis is voorzien van
camera bewaking.

Copyright © Dorpshuis Biervliet 20
Notice: Use of undefined constant y - assumed 'y' in /home/eorpsh60/public_html/templates/dorpshuisbiervliet_2014_5/index.php on line 144
20. Alle rechten voorbehouden.